Normaal dankzij de bindi

Op 1 juni zijn de beperkende maatregelen van de intelligente lockdown versoepeld en kunnen we ons weer wat vrijer bewegen. Sterker, als u van plan bent een demonstratie te organiseren en veel mensen weet te mobiliseren is het “party-as-usual“ want geen autoriteit zal u een strobreed in de weg leggen. 

Maar een leven naar normaal, voor zover het leven überhaupt ooit normaal was en zal worden, gaat niet gebeuren zolang er geen 100% werkend vaccin is gevonden. Tot die tijd zullen we ons moeten behelpen met de corona-test die vanaf 1 juni voor iedere Nederlander gratis beschikbaar is. 

Maar of je nu immuun bent of het niet onder de leden hebt in beide gevallen is het lastig dat van de buitenkant te zien. En zeker wanneer je geweten je bezwaart om je te laten vaccineren is het fijn als dat op een of andere manier zichtbaar is.

Nu dragen Hindoes een stip op het voorhoofd. Het heet een Bindi wat druppel of oog in Hindi betekent. Eerst alleen door vrouwen gedragen maar nu is het een modeverschijnsel voor man en vrouw en kun je het in alle kleuren van de regenboog kopen en op je voorhoofd plakken. Hindoes gebruiken het om te communiceren of ze getrouwd zijn, naar een tempel zijn geweest of tegen onheil. Iedereen kan er zijn/haar eigen betekenis aan geven. Er zijn zelfs Hindoes die het zien als een extra ‘oog’: het derde oog. Dit is een symbolisch oog dat naar binnen is gericht zodat je je eigen gedrag en gedachten kunt bekijken. Ook handig om in deze barre tijden een hulpmiddel bij de hand te hebben om te kunnen reflecteren. 

Als we nu allemaal een bindi op ons voorhoofd plakken kunnen we ook weer normaal met elkaar omgaan, tenminste als het Outbreak Management Team dan wel duidelijk aangeeft welke kleur bij welke betekenis hoort. Anders komt daar weer discussie over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram